Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@23:01:14 GMT

آبیاری نوین، تنها ضمانت حیات بخش کشاورزی کشور

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۸۹۰۷۰

آبیاری نوین، تنها ضمانت حیات بخش کشاورزی کشور

سمنان- ایرنا- کشاورزی، به عنوان اصلی ترین منبع تغذیه بشر، بیشترین سهم از مصرف آب را دارد، ولی اکنون به خاطر خشکسالی های متوالی و کمبود آب، در خطر کاهش تولید، ضرردهی، کاهش رغبت کشاورزان، از بین رفتن اشتغال و نابودی قرار دارد، کارشناسان تنها راه تداوم حیات آن را استفاده از دانش نوین آبیاری می‌دانند.

به گزارش ایرنا، خشکسالی های متوالی در کشور تداوم حیات را به تنگ آورده، کمبود این مایه حیات در نقاط مختلف کشور به ویژه در نقاط کویری، بیابانی و نیمه خشک کشور بیداد می کند و بیان آمار و اطلاعات آن، هر روز به یکی از خبرهای عادی هر رسانه ای تبدیل شده است، اما واقعیت کمبود آب از سوی کارشناسان سالهاست که مورد تاکید قرار می گیرد که مخاطرات مختلف آن برای انسان، بیش از هر زمان دیگری در حال حاضر نمود یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کمبود آب در کشاورزی، بخش آشامیدنی، صنعت، افت سطح آب های زیرزمینی، افزایش عمق چاه ها، خشک شدن پوشش گیاهی مناطق بیابانی، نشست زمین و خالی از سکنه شدن روستاها به عنوان اقلیم حیات انسان، بارزترین نشانه های کمبود آب در کشور است.
صرف حدود 90 درصد آب تولیدی در کشور در بخش کشاورزی، مساله مدیریت مصرف را مطرح می کند، اینکه حتی اگر 10 درصد در بخش کشاورزی صرفه جویی شود، نیاز بخش های آشامیدنی و صنعت بهتر و بیشتر تامین می شود، از سویی ارزش افزوده آب در بخش صنعت بسیار بیشتر از بخش کشاورزی است که دلیل عمده آن نوع آبیاری محصولات کشاورزی در کشور آن هم به صورت غرقابی است.
تمام این شرایط راهبردی جز صرفه جویی در بخش کشاورزی باقی نمی گذارد، استفاده از فناوری های نوین برای آبیاری، اصلاح الگوی کشت، استفاده از کشت گلخانه ای، تغییر کشت از بهاره به پاییزه و استفاده از روش ها و بذرهای اصلاح شده برای کشاورزی، بهترین راهکارهای استفاده از دانش کشور در بخش کشاورزی برای استفاده بهینه از آب است.
استفاده از روش های نوین در گذشته با گام هایی کند برداشته می شد ولی در دولت تدبیر و امید این روش سرعت پیدا کرد و در سال‌های اخیر اهمیت این امر بر مردم و مسوولان بیش از پیش آشکار شد، تا جایی که دولت تصمیم به ارائه یارانه و کمک‌های بدون‌عوض در بخش تجهیز سامانه‌های آبیاری تحت فشار گرفت و کشاورزان هم از این موضوع استقبال خوبی داشتند.
زمین های کشاورزی استان سمنان 198 هزار هکتار و تعداد بهره برداران این بخش هم 45 هزار نفر است، میزان تولیدات کشاورزی استان سمنان در مجموع بیش از یک میلیون و 660 هزار تن است که شامل 331 هزار تن تولیدات باغی و 734 هزار تن تولیدات زراعی است.
تجهیز 198 هزار هکتار از اراضی کشاورزی سمنان به سامانه های نوین آبیاری صرفه جویی بیش از 50 میلیون متر مکعب آب را درپی داشته و تضمین افزایش تولید و ماندگاری خوشه های طلایی محصولات کشاورزی این استان است.
تولیدات محصولات گلخانه ای در استان سمنان 15 هزار و 29 تن است که با توجه به کویری بودن و کمبود منابع آبی، توجه به تولیدات گلخانه ای یکی از راه های برون رفت از مشکلات فعلی بخش کشاورزی سمنان است.
در استان سمنان حدود یک میلیارد و 250 میلیون مترمکعب آب در سال تولید می شود که 87 درصد در بخش کشاورزی، حدود هشت درصد در بخش صنعت و خدمات و حدود پنج درصد در بخش آب آشامیدنی مصرف می شود، با توجه به سهم 87 درصدی بخش کشاورزی از مصرف آب تولیدی در استان سمنان به منظور مقابله با بحران کم آبی توجه به افزایش بهره وری در مصرف آب در این بخش از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
از 198 هزار هکتار موجود اراضی کشاورزی استان سمنان تا قبل از روی کارآمدن دولت یازدهم تنها در 20 هزار هکتار سامانه های نوین آبیاری تجهیز شده بود و در سفر فروردین ماه 95 دکتر روحانی به این استان ، تجهیز بیش از 20 هزار هکتار دیگر از این اراضی کشاورزی به سامانه های آبیاری مصوب شد.

** برنامه 10 ساله دولت تدبیر و امید درباره سامانه آبیاری نوین
وزیر جهاد کشاورزی از تدوین طرح 10 ساله برای نصب سامانه های آبیاری در چهارمیلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور خبر داده است و با تاکید بر این که 2 میلیون هکتار شبکه های آبیاری پایین سدها باید ایجاد شود، تصریح کرد: 4 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی باید به سامانه های نوین آبیاری مجهز شود که در این زمینه طرح 10 ساله ای تدوین شده و در صورت تخصیص منابع، سالانه طرح سامانه های نوین آبیاری در سطح 400 هزار هکتار از اراضی اجرا خواهد شد.
محمود حجتی با اشاره به این که تجهیز هر هکتار از اراضی به سامانه های نوین آبیاری حدود 10 میلیون تومان هزینه دارد، یادآورشد: دولت 85 درصد هزینه های اجرای سامانه های نوین آبیاری را به صورت بلاعوض پرداخت می کند و بهره بردار فقط 15 درصد هزینه را پرداخت می کند که به این ترتیب فرصت خوبی برای کشاورزان برای استفاده از این دانش در بهره وری بهتر از آب است.
وی با بیان این که طرح سامانه های نوین آبیاری از ابتدای امسال تا ابتدای شهریور96 در سطح 60 هزار هکتار از اراضی اجرا شده، خاطرنشان کرد: 140 هزار هکتار از این طرح نیز در دست اجرا قرار دارد و در صورت تخصیص منابع،در این دوره امکان فنی مهندسی و تجهیزاتی برای اجرای طرح سامانه های نوین آبیاری در سطح 400 هزار هکتار اراضی وجود دارد در حالی که در گذشته این امکان فراهم نبود.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر این که در این دوره آب جدیدی به بخش کشاورزی تخصیص نیافته و افزایش تولید محصولات کشاورزی از طریق بهره وری آب موجود در اختیار حاصل شده است، تصریح کرد: در چهار سال گذشته بازدهی آبیاری از 37 درصد به 44 درصد افزایش یافته و به عبارت دیگر از حدود 70 میلیارد متر مکعب آب کشاورزی تخصیص یافته، نزدیک به پنج میلیارد متر مکعب مصرف آب کاهش یافته و رشد 21 میلیون تنی تولیدات کشاورزی با مصرف آب کمتر به دست آمده است.
حجتی با اشاره به این که بازدهی مطلوب آبیاری در جهان بین 70 تا 80 درصد است، یادآوری کرد: توسعه سامانه های نوین آبیاری، توسعه کشت های گلخانه ای، نشاکاری به جای بذرکاری و استفاده از آبیاری الگو و زیرسطحی در زراعت که موجب جلوگیری از تبخیر آب می‌شود از عوامل موثر در افزایش بازدهی آبیاری در این دوره بوده است.

** نقش مستقیم آبیاری نوین در مهار خشکسالی
جواد دهرویه، از گندم کاران شهرستان سمنان گفت: میزان محصولات تولیدی با تجهیز زمین های زراعی شهرستان به سامانه های نوین آبیاری به میزان قابل توجهی افزایش یافته است و در سال زراعی گذشته بیش از 30 درصد افزایش تولید محصول داشته ایم.
وی خاطرنشان کرد:دولت با تسهیلات ارزان قیمت زمینه خوبی برای اصلاح آبیاری زمین های کشاورزی را آغاز کرده است و کشاورزان استان به خاطر حمایت های همه جانبه دولت قدردان مسوولان هستند.
وی تصریح کرد:در سال زراعی گذشته با آبیاری غرقابی در یک هکتار بیش از 800 کیلوگرم گندم برداشت کردم در حالی که امسال با تجهیز زمین های کشاورزی به سامانه های نوین آبیاری، بیش از هزار کیلوگرم در هکتار گندم برداشت شد.
وی تصریح کرد: اصلاح الگوی کشت و استفاده از فناوری های جدید می تواند علاوه بر افزایش تولید در کاهش هدررفت آب موثر باشد و بنده از همه کشاورزان می خواهم در کمترین زمان ممکن نسبت به تجهیز اراضی کشاورزیشان به سامانه های نوین آبیاری اقدام کنند.

** سامانه های نوین آبیاری و تاثیر در افزایش محصول
سعید محمدیان، از پسته کاران دامغانی در گفت وگو با ایرنا گفت: دامغان از مناطق کویری و نیمه خشک استان سمنان به شمار می رود و دولت تدبیر و امید در چند سال گذشته قدم های موثری برای کاهش هدر رفت آب در اراضی کشاورزی برداشته است.
وی تصریح کرد: ارایه تسهیلات ارزان قیمت از دستاوردهای مهم دولت یازدهم و دوازدهم است و بنده نیز با دریافت این تسهیلات الگوی کشت جدیدی را برای ادامه تولید محصولات کشاورزی انتخاب کردم.
محمدیان اضافه کرد: در سال زراعی 91-92 با آبیاری غرقابی تنها 200 کیلوگرم پسته به ازای یک هکتار از اراضی کشاورزی برداشت کردم در حالی که با تجهیز باغ کشاورزی به سامانه های نوین آبیاری، امسال میزان تولید به سه برابر افزایش یافت.
وی ادامه داد: در مناطق بیابانی استان سمنان با افت سطح آب چاه ها در چند سال گذشته شاهد بیابانزایی و پدیده گرد و خاک و ریزگرد بوده ایم و تغییر الگوی کشت رویه مثبتی برای کاهش هدر رفت آب در شرایط کنونی استان سمنان است.

** افزایش تولیدات همگام با ارتقای سامانه های آبیاری
رییس هیات مدیره صنف کشاورزان استان سمنان گفت: همگام با افزایش تولیدات، سامانه های آبیاری نیز باید ارتقا یابد، که این اتفاق رخ نداده و فقط سطح زیر کشت در طول سال ها افزایش یافت و توسعه سامانه های نوین آبیاری متناسب با آن نبوده است.
سعید خادم عباسی اضافه کرد: با مصرف بهینه آب می توان در تمام مناطق بهترین پوشش گیاهی را داشت، اما شیوه های مصرف آب با کمبود دانش فنی رو به رو است و دستگاه های اجرایی برنامه های عملیاتی برای مصرف بهینه آب به ویژه برای بخش کشاورزی نداشته اند و همچنین آموزش لازم برای استفاده از سامانه های نوین آبیاری به کشاورزان داده نشده است.

** تسهیلات بدون عوض 60 میلیون ریالی برای سامانه های نوین آبیاری در سمنان
استاندار سمنان گفت: دولت به منظور حمایت از کشاورزان برای اجرای سامانه آبیاری تحت فشار 60 میلیون ریال وام بدون‌عوض و 60 میلیون ریال نیز تسهیلات کم بهره پرداخت می کند.
محمدرضا خباز افزود: به منظور تشویق کشاورزان برای اجرای سامانه آبیاری تحت فشار، کشاورزانی که بهره وری آبیاری را بیش از 80 درصد افزایش داده و 90 درصد در مصرف آب صرفه جویی کنند دولت به ازای هرهکتار اراضی کشاورزی 60 میلیون ریال وام بدون‌عوض در اختیار کشاورزان واجد شرایط قرار می دهد.
وی ادمه داد: علاوه بر این میزان وام بدون عوض همچنین 60 میلیون ریال تسهیلات مناسب و کم بهره نیز در اختیار کشاورزان قرار می گیرد و تمامی کشاورزان واجد شرایط باید برای اطلاع از نحوه دریافت مراجعه و اقدام کنند.
خباز خاطرنشان کرد: به گفته کارشناسان با راه اندازی سامانه های نوین آبیاری علاوه بر افزایش تولید محصول، در هکتار شاهد صرفه جویی 70 درصدی در مصرف آب خواهیم بود.

** ضرورت افزایش آگاهی کشاورزان از مزیت‌های آبیاری نوین
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سمنان با بیان این که 60 درصد انتقال آب و تولید محصولات کشاورزی در مزارع این استان به صورت غرقابی انجام می شود، گفت: استقبال کشاورزان این استان برای تجهیز اراضی به سامانه های نوین آبیاری رضایت بخش نیست.
سیدحسن میرعماد افزود : با وجود ارایه تسهیلات بلاعوض از سوی بانک های عامل، تعداد قابل توجهی از کشاورزان استان سمنان تمایلی به تجهیز اراضی خود به سامانه های نوین آبیاری ندارند، در حالی که برای نصب سامانه نوین آبیاری برای هر هکتار 50 میلیون ریال و با احتساب لوله کشی های مربوط 60 میلیون ریال تسهیلات به کشاورزان پرداخت می شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان سمنان، با بیان این که بیش از 86 درصد منابع آبی استان سمنان در بخش کشاورزی مصرف می شود، افزود : یکی از اولویت‌های این سازمان با توجه به کمبود منابع آبی توسعه سامانه های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی است، به طوری که در سال گذشته بیش از 10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به سامانه نوین آبیاری تجهیز شد و برای امسال تجهیز 10 هزار هکتار دیگر نیز هدفگذاری شده است.

** مدیریت آب برای افزایش محصول راهبردی پسته در دامغان
فرماندار دامغان با اشاره به اینکه 2 هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان با صرف 15 میلیارد ریال اعتبار تا پایان امسال به سامانه های نوین آبیاری تجهیز می شود، افزود : بیش از 70 درصد از اراضی کشاورزی دامغان به صورت غرقابی آبیاری می شود و با نصب سامانه های نوین آبیاری در یک هکتار می توان از هدر رفت سالانه یکهزار لیترآب جلوگیری کرد.
علی اصغر مجد اظهارداشت : در دولت تدبیر و امید بیش از پنج هزار هکتار از اراضی کشاورزی دامغان به سامانه های نوین آبیاری تجهیز شد و برای چهار سال آینده نصب این سامانه ها در 15 هزار هکتار دیگر از این اراضی برنامه ریزی شده است.
وی خاطرنشان کرد : بیش از 15 هزار بهره برداری در 40 هزار هکتار از اراضی کشاورزی دامغان فعالیت می کنند و برای ماندگاری شغل کشاورزی و معضل کمبود آب در این بخش باید برنامه ریزی کلانی انجام داد.
فرماندار دامغان گفت: با توجه به سهم 35 درصدی کشاورزی در اشتغال این شهرستان، مصرف آب در این بخش با برنامه‌ریزی بهینه و برنامه ریزی می‌شود.
علی اصغر مجد افزود: با توجه به قرار گرفتن شهرستان دامغان در کویر و وجود خشکسالی های اخیر، اقدامات بسیار مهمی به منظور جلوگیری از هدررفت آب و مصرف بهینه آن پیش بینی شده است.
فرماندار دامغان به اقدامات اجرا شده در شهرستان اشاره کرد و گفت: به منظور رفع کمبود منابع آبی، اقداماتی از جمله نصب کنتورهای هوشمند آب، جلوگیری از حفر چاه و پر کردن چاه های غیرمجاز، جلوگیری از اضافه برداشت چاه ها، ایجاد طرح های تغذیه مصنوعی و مطالعات انتقال آب از شاخه های شمالی از جمله تدابیری است که در این شهرستان در نظر گرفته شده و در حال اجرا است.
وی اضافه کرد: علاوه بر این اقدامات، به منظور پیشبرد اهداف مجموعه آبخیزداری و جلوگیری از بروز مشکلات حاشیه رودخانه چشمه علی دامغان، احداث دیوار ساحلی در این مکان نیز پیش بینی شده است.
مجد عنوان کرد: رودخانه چشمه علی با حداکثر آب‌دهی 650 لیتر بر ثانیه، از جمله چشمه های فعال و پر آب شهرستان دامغان است که باید از این نعمت به خوبی استفاده شود.
وی تصریح کرد: با توجه به خشکسالی های اخیر و ضرورت مدیریت مصرف آب، احداث دیوار ساحلی در مسیر رودخانه چشمه علی دامغان به منظور جلوگیری از هدررفت این نعمت الهی انجام می شود، طرح احداث دیوار ساحلی در منطقه نیستان شهرستان دامغان اجرا می شود که باتوجه به وجود مزارع کشاورزی و باغ های فراوان در شمال دامغان می‌توان از این زیرساخت مناسب با بهره‌وری بهینه از آن استفاده کرد.
فرماندار دامغان، به وجود خشکسالی و کمبود منابع آب در کشور اشاره کرد و افزود: چشمه علی دامغان یک ظرفیت بسیار ارزنده برای شهرستان دامغان است که باید با استفاده از این ظرفیت و امکانات موجود، از مصرف بی رویه این آب‌ روان جلوگیری کرد.
وی، هدایت آب این رودخانه به مجموعه سد شهید شاهچراغی را از اولویت های ایجاد این دیوار ساحلی دانست و گفت: با توجه به پژوهش های کارشناسی و مطالعات انجام شده، هدف اولیه ایجاد این دیوار ساحلی، هدایت آب رودخانه به سمت سد شهید شا‌هچراغی عنوان شده است.
فرماندار دامغان با اشاره به اینکه برای احداث این دیوار ساحلی، سه میلیارد ریال اعتبار از محل طرح ماده 180 و اختیارات نماینده پیش‌بینی‌شده است و با بیان اینکه احداث دیوار ساحلی چشمه‌علی فواید قابل توجهی دارد، تاکید کرد: سالانه بر اثر طغیان رودخانه و بارش باران های فصلی، مقدار قابل توجهی از آب رودخانه از مسیر خارج شده و به هدر می رفت که با احداث این دیوار ساحلی می توان از این مشکل جلوگیری کرد.
فرماندار دامغان تصریح کرد: ساخت دیوارساحلی و کانال انتقال آب، اقدام مناسبی برای جلوگیری از نفوذ آب رودخانه، ایجاد باتلاق و سبب هدایت آن به مجموعه سد و مسیرهای هدف می شود.

** تجهیز 510 هکتار اراضی کشاورزی میامی به آبیاری نوین تاکنون
فرماندار میامی گفت: 510 هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان در سال 96 به منظور افزایش بهره وری و تولید محصولات به سامانه آبیاری نوین تجهیزشدند.
محمدمهدی کریمی افزود : در سال 95 اجرای سامانه تحت فشار برای یک هزار و 155 هکتار از اراضی کشاورزی میامی مصوب شد که در 645 هکتار از این مقدار اجرا شد، با توجه به اهمیت سامانه آبیاری تحت فشار و صرفه جویی درمصرف آب، تاکنون بیش از یکهزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به سامانه آبیاری تحت فشار مجهز شده است.
فرماندار میامی با بیان این که 88 درصد جمعیت این شهرستان روستانشین هستند ، افزود : باید با اصلاح الگوی کشت و راه اندازی سامانه های نوین آبیاری برای رونق کسب و کار در این منطقه قدم های جدی برداشته شود.

** برنامه تجهیز سه هزارهکتار اراضی کشاورزی گرمسار به آبیاری نوین
فرماندار گرمسار گفت : سه هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان با صرف سه میلیارد ریال اعتبار تا پایان امسال به سامانه های نوین آبیاری تجهیز می شود.
داریوش طاهری افزود : در دولت تدبیر و امید بیش از پنج هزار هکتار از اراضی کشاورزی گرمسار به سامانه های نوین آبیاری تجهیز شد و برای جلوگیری از هدر رفت آب در این بخش اجرای اینگونه طرح ها در اولویت قرار گیرد.
وی اظهارداشت : سالانه بیش از 20 درصد گندم استان سمنان در گرمسار تولید می شود و اصلاح الگوی کشت می تواند به افزایش و کیفیت این محصول راهبردی در شهرستان کمک کند.
وی خاطرنشان کرد: بیش از هفت هزار بهره بردار در بیش از 20 هزار هکتار از اراضی کشاورزی گرمسار فعالیت می کنند که باید با اصلاح الگوی مصرف برای حفظ منابع آبی و ماندگاری شغل کشاورزی تلاش کرد.
فرماندار گرمسار تصریح کرد : بیش از 10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی در این شهرستان به صورت غرقابی آبیاری می شود و ادامه این روند بخش کشاورزی گرمسار را با بحران کمبود آب مواجه کند.
7339/6103 گزارش: محمدرضا یوسف نژاد ** انتشاردهنده: مصطفی دهقان
برای آگاهی از تازه‌ترین اخبار و رویدادها در استان سمنان به نشانی IRNASEMNAN@ کانال اخبار ایرنا سمنان مراجعه کنید.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۸۹۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای طرح مدیریت تلفیقی (ICM) در سه هزار هکتار شالیزار مازندران به منظور تولید برنج سالم خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، فرید بیگی، امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در جلسه ستاد گیاه پزشکی استان مازندران در ساری از اجرای روش مدیریت تلفیقی (ICM) در اراضی کشاورزی مازندران خبر داد و اظهار کرد: این روش با اهداف حاصل‌خیزی خاک، مدیریت آفات و بیماری‌ها، مدیریت آب، تناوب زراعی، کنترل علف‌های هرز و استفاده بهینه از نهاده‌های کشاورزی است.

وی افزود: برای تولید محصول سالم برنج به روش مدیریت تلفیقی (ICM)، مصرف بهینه کود، استفاده از تله‌نوری و مبارزه مکانیکی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای این طرح در سه هزار هکتار اراضی شالیزاری استان به‌منظور تولید برنج سالم خبر داد و گفت: این برنامه سال گذشته در ۱۴۰ هکتار اراضی شالیزاری مازندران اجرا شد.

بیگی با اشاره به اینکه بیماری زنگ زرد از جمله بیماری‌های مهم مزارع گندم است، تصریح کرد: تاکنون با بیماری زنگ زرد در ۱۹ هزار هکتار مزارع گندم استان مبارزه شیمیایی شد.

وی با تاکید بر اهمیت مبارزه با آفت شپشک توت روی کیوی یادآور شد: به لزوم مبارزه با این آفت و دریافت گواهی ارتقای سلامت کیوی (کد QR) دستور کار قرار گرفت که وجود این آفت مانع صادرات کیوی به خارج از کشور می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی سال گذشته برای فعالیت آفت مگس مدیترانه‌ای و شکار آفت در سال قبل و ادامه این شرایط مطلوب در سال جاری، مبارزه با مگس میوه با اولویت کانون‌کوبی مورد تاکید است، عنوان کرد: سال گذشته مبارزه شیمیایی با مگس میوه در ۵۰ هزار هکتار و مبارزه غیرشیمیایی با این آفت نیز در ۱۰۱ هزار هکتار از باغ‌های استان انجام و ۱۳۷ هزار مگس به‌وسیله تله‌های فرمونی و جلب‌شونده در ایستگاه‌های پیش‌آگاهی استان شکار شد.

کد خبر 749095

دیگر خبرها

  • کشت گل محمدی در ۶۰۰ هکتار اراضی کشاورزی کاشان
  • ۴۷ هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد
  • در انتظار روزهای خوب برای«زهره» اصلی ترین آبریز کشور
  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه قطع شد
  • قطع ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران