Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - دانش > فضا - همشهري آنلاين:
بررسي‌ داده‌هاي تلسکوپ فضايي کپلر حاکي از کشف 20 سياره مشابه زمين است که بعضي از آنها استعداد بالايي در داشتن حيات دارند.
براساس گزارش ايسنا، اين سيارات به همراه چندين سياره فراخورشيدي ديگر به دور ستاره‌هاي ميزبان خود مي‌گردند که در مواردي داراي مشابهت با خورشيد هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نکته جالب توجه در رابطه با يکي از اين سيارات به نام KOI-7923.01 اين است که در مقايسه با زمين تنها سه درصد جرم کمتري دارد و هر 395 روز يک بار به دور ستاره ميزبان خود مي‌گردد.
به گفته جف کافلين يکي از محققان سازمان فضايي آمريکا(ناسا) در تيم تلسکوپ کپلر اگر قرار باشد زماني يکي از سيارات فراخورشيدي براي سفر انتخاب شوند، اين سياره مي‌تواند کانديد بسيار خوبي باشد.
اين سياره به دليل فاصله خود با ستاره ميزبانش و همچنين سردتر بودن اين ستاره، دماي پاييني دارد و تقريبا سراسر آن پوشيده از برف و يخ است و محققان وضعيت اقليمي آن را مشابه با مناطق قطبي زمين موسوم به "توندرا" مي‌دانند اما همچنان شرايط آن به گونه‌اي است که بتوان به وجود آب مايع در آنها اميد بالايي داشت.
محققان ناسا در توضيح يافته‌هاي کپلر اعلام کرده‌اند که از 8054 جسم فضايي رصد شده از سوي کپلر، 4034 مورد احتمالا سياره هستند که دوره گردش آنها به دور ستاره‌هايشان بين 6 ساعت تا 632 روز طول مي‌کشد و تا به حال 2300 مورد از اين سيارات احتمالي تاييد شده‌اند.
در اين بين 219 مورد جديد هستند که دو سامانه ستاره‌اي نيز در آنها به چشم مي‌خورند که بيش از 10 سياره مشابه زمين و احتمالا داراي حيات نيز در آنها ديده مي‌شود.
چندي پيش فضاپيماي کپلر موفق شده بود 219 سياره فراخورشيدي احتمالي و 10 سياره با احتمال قابل سکونت بودن بالا شناسايي کند. ماموريت تلسکوپ از سال 2009 آغاز شده است و مهمترين هدف آن شناسايي سيارات فراخورشيدي است.
مأموريت کپلر براي اين‌کار درخشندگي 100 هزار ستاره را بررسي مي‌کند تا نشانه‌اي از کاهش درخشندگي اثر گذار سياره‌اي بيابد. اين ماموريت به نام ستاره‌شناس آلماني يوهانس کپلر نامگذاري شده‌ است.
در سال 2013، ستاره‌شناسان مأموريت کپلر اعلام کردند، سياره‌اي همانند زمين موجود است که احتمالا قابل سکونت است. دانشمندان مي‌گويند اين سياره که به اسم "کپلر 69سي" ناميده شده است همانند سياره‌هاي سامانه خورشيدي در مداري ويژه پيرامون ستاره‌اي مي‌چرخد. اين سياره يکي از نخستين نامزدهاي احتمالي داشتن زندگي فرازميني در خود است که انسان از وجود آن آگاهي پيدا کرده است.
آخرين جمع‌بندي‌ها نشان مي‌دهد که يک پنجم ستاره‌هاي موجود در کهکشان راه شيري، قد و قواره و مشخصات نزديک به خورشيدِ منظومه شمسي ما را دارا هستند. با يک حساب سرانگشتي رقمي بالاتر از 10 ميليارد ستاره شبيه خورشيد در کهکشان ما وجود دارند که ممکن است سياره‌هاي مشابه زمين داشته باشند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۸۱۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا یک پیام از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین دریافت کرد

فضاپیمای «سایکی» ناسا یک پیام را به زمین منتقل کرده که از فاصله ۱۴۰ میلیون مایل دورتر آمده است.

به گزارش ایسنا، ناسا فاش کرده که زمین به تازگی یک پیام لیزری را از ۱۴۰ میلیون مایلی(۲۲۵ میلیون کیلومتری) دریافت کرده است اما پیش از اینکه منتظر دیدن بیگانگان باشیم، باید به یک توضیح ساده توجه کنیم.

به نقل از دیلی میل، پیام لیزری توسط فضاپیمای «سایکی»(Psyche) ناسا به زمین منتقل شد که در حال حاضر ۱۴۰ میلیون مایل دورتر از زمین قرار دارد. این فاصله ۱.۵ برابر فاصله زمین و خورشید است.

ناسا توضیح داد: این شاهکار چشمگیر می‌تواند راه را برای ماموریت‌های آینده به مریخ هموار کند. این دستاورد یک نگاه اجمالی را به نحوه استفاده کردن فضاپیماها از ارتباطات نوری در آینده ارائه می‌دهد و امکان انتقال داده‌ها، اطلاعات علمی پیچیده و تصاویر و ویدیوهای با کیفیت بالا را با سرعت بالاتر فراهم می‌کند که در حمایت از جهش بزرگ بعدی بشر یعنی فرستادن انسان به مریخ صورت می‌گیرند.

پیام لیزری توسط سیستم «ارتباطات نوری فضای عمیق»(DSOC) ناسا که در حال حاضر روی سفینه فضایی سایکی قرار دارد، به زمین فرستاده شد.

«میرا سرینیواسان»(Meera Srinivasan) سرپرست عملیات این پروژه در «آزمایشگاه پیش‌رانش جت» ناسا گفت: ما حدود ۱۰ دقیقه از داده‌های فضاپیما را در روز هشتم آوریل دریافت کردیم. این یک نقطه عطف مهم برای پروژه است که نشان می‌دهد چگونه ارتباطات نوری می‌توانند به سیستم فرکانس رادیویی فضاپیما متصل شوند.

این آزمایش اولین بار در دسامبر ۲۰۲۳ آغاز شد؛ زمانی که سایکی تنها ۱۹ میلیون مایل از زمین فاصله داشت. طی آن آزمایش اولیه، داده‌های آزمایشی با سرعت ۲۶۷ مگابیت در ثانیه منتقل شدند که با سرعت دانلود اینترنت پهن‌باند قابل مقایسه است.

اکنون که فضاپیما در فاصله بیش از هفت برابر دورتر قرار دارد، سرعت ارسال و دریافت اطلاعات کاهش یافته است. فضاپیما در جدیدترین آزمایش، داده‌ها را با سرعت ۲۵ مگابیت در ثانیه ارسال کرد.

اگرچه این سرعت ممکن است کم به نظر برسد اما ناسا می‌گوید که از هدف پروژه برای اثبات امکان‌پذیر شدن ارسال حداقل یک مگابیت در ثانیه بسیار بیشتر است. «کن اندروز»(Ken Andrews) مدیر عملیات پرواز پروژه در آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا گفت: اگرچه مقدار کمی از داده‌ها در یک بازه زمانی کوتاه منتقل شدند اما این واقعیت که ما اکنون چنین کاری را انجام می‌دهیم، از همه انتظارات ما فراتر رفته است.

پیش از این، ناسا برای برقراری ارتباط با ماموریت‌هایی که فراتر از زمین سفر می‌کنند، تنها از امواج رادیویی استفاده می‌کرد. ناسا توضیح داد: مانند فیبر نوری که جایگزین خطوط تلفن قدیمی روی زمین می‌شوند، جایگزین کردن ارتباطات رادیویی با ارتباطات نوری امکان انتقال داده در سراسر منظومه شمسی را با ۱۰ تا ۱۰۰ برابر ظرفیت کنونی سیستم‌های مورد استفاده فضاپیماها فراهم می‌کند. این امر به همراه پشتیبانی از تجهیزات علمی با وضوح بالاتر، مأموریت‌های اکتشافی انسانی و رباتیک آینده را بهتر امکان‌پذیر می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۵ هزار سامانه خورشیدی در فارس راه اندازی می شود
  • ۵۰۰۰ سامانه خورشیدی در فارس بهره‌برداری می‌شود
  • ناسا یک پیام از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین دریافت کرد
  • خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی
  • سیاره عطارد در اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • اخراج دروازه‌بان والنسیا از زمین به دلیل لمس توپ با دست خارج از محوطه جریمه (بارسلونا 1-2 والنسیا)
  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند
  • بررسی و ساماندهی توسعه شهرک صنعتی شهرستان انار
  • تصویر روز ناسا: گلبرگ‌های اطراف سحابی حلقه